Ponovo sukob na društvenim mrežama: Konaković i Efendić o kriminalu i aferama

15
Radiosarajevo.ba
Ponovo sukob na društvenim mrežama: Konaković i Efendić o kriminalu i aferama
FOTO: Radiosarajevo.ba / Konaković i Efendić

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) ponovo su se sukobili na društvenim mrežama, ovaj put zbog dešavanja u sarajevskom komunalnom preduzeću "Rad".

Konaković je na svom Facebook profilu napisao da je direktor JKP Rad-a Mirsad Hošić jučer razriješio Fahrudina Tinjaka sa pozicije v.d. izvršnog direktora za poslove higijene, a onda mu dao otkaz.

"Tinjak je kao kadar BOSS-a na zadnjim izborima ušao u OV Novi Grad, a nakon ulaska nije pristao da bude dio većine zajedno sa SDA.  Zadržao je mandat i odbio tu većinu. SDA kadar ga odmah nakon toga otpustio. Nezakonito naravno. Popravlja se SDA iznutra. Odmah to pokazuju djelima. Novi, mladi kadrovi", napisao je Konaković i dodao:

"Mi ćemo brzo Tinjaka vratiti u firmu, a ovog Hošića zajednom sa članskom poslati šefovima na Ilidžu odakle dolazi, a i u Novi grad.

Udruženo djeluju Fikro i Semir kad treba da zavrću ruke, sto bi Asim rekao “k’o u Kumu”.  Ništa se tu ne mijenja. Još su oni gori nego što su bili. Zavrću se i drugima ruke u Novom Gradu jer nemaju većinu. Nude, prepadaju, otpuštaju s posla. Sjednice nema, čekaju da nekog slome".

On ističe da se raspada koncept "zaštitnika" i da se pokazuje pravo lice i nakon izbora.

"Borba se isplati, SDA se ne mijenja", zaključio je Konaković.

Nije se dugo čekalo na odgovor Semira Efendića.

"Izgleda da su našli onih 29 vreća. I to u komunalnom preduzeću RAD.
Gdje bi drugo.Nakon što nisu uspjeli pobijediti u utrci za načelnika, ni za vijeće u Novom Gradu, krenuli iz četvorke da od manjine prave većinu u Općinskom vijeću. Tako su i prije dvije godine u Kantonu pravili, pa evo vidimo šta su napravili", poručio je Efendić i dodao:

"I nafatali jednog vijećnika Boss-a koji je izvršni direktor u KJKP Rad, obećali mu da će biti direktor i kada četvorka preuzme vladu (ili ga ucijenili), a da on bude u toj nekoj njihovoj većini koju bezuspješno pokušavaju napraviti. I hajde neka su, ali čovjeku u međuvremenu istekao mandat pa im sada neko drugi kriv zbog toga. Pokušavaju istek mandata predstaviti kao otkaz, iako to nema veze jedno sa drugim. Kao kada bi rekli da je Nedžad Koldžo dobio otkaz u općini Novo Sarajevo, a njemu istekao mandat i nije dobio novi. I kažu vratit će oni njega brzo. Pa neka vrate kad su se već dogovorili".

Efendić ističe da po zakonu jedna osoba ne može biti općinski vijećnik i direktor u javnom preduzeću.

"Ali briga njih za zakon. Ništa znanje, samo šuplja. Neka oni izvole raditi i razvijati općine u kojima su pobijedili, a mi nastavljamo razvijati Novi Grad. Pa ćemo vidjeti kroz neko vrijeme ko to radi bolje, iskrenije i poštenije", zaključio je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije