Ponovo poplave u BiH: Objavljen potresan snimak poplavljenog Kulen Vakufa

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo poplave u BiH: Objavljen potresan snimak poplavljenog Kulen Vakufa
Foto: PrtScr / Facebook / Potop u Krajini

Na području Unsko-sanskog kantona obilne padavine uslovile su porast vodostaja svih rijeka, što je prouzrokovalo brojne probleme u nekolikom općina i gradova kantona, potvrdili su iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Među poplavljenim područjima jeste i Kulen Vakuf, gdje je, zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen i saobraćaj i to na putevima na ovom širem području (Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa). 

Agencija za vodno područje rijeke Save objavila je najnovije podatke u kojem je navedeno da je na snazi vanredno hidrološko stanje na području gornjeg i srednjeg dijela sliva rijeke Bosne, gornjeg dijela sliva Vrbasa, na slivovima Une i Sane, te na slivu Gline i Korane. 

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

"Sugerišemo nadležnim institucijama da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu s ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučujemo pojačan oprez", istakli su.

Također, zbog obilnih kišnih padavina došlo je do zamućenja vode na svim izvorištima koja su u funkciji grada Bihaća, te se zbog toga potrošačima preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Nedim Sladić savjetuje: Šta učiniti u slučaju poplava

Nedim Sladić savjetuje: Šta učiniti u slučaju poplava

U međuvremenu, jučer je objavljen i potresan snimak potopljenog Kulen Vakufa. Pogledajte prizore iz zraka:

[facebook_video]https://www.facebook.com/nlchannel.net/videos/580982290769086[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije