Ponovo nam stižu paklene vrućine: Očekujte +40 stepeni tokom dana i tropske noći

1
Radiosarajevo.ba
Ponovo nam stižu paklene vrućine: Očekujte +40 stepeni tokom dana i tropske noći
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilidža

Jutros je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno, Grude i Ivan-sedlo 12; Sarajevo 13; Prijedor 14; Bihać i Sanski Most 15; Banja Luka, Doboj, Tuzla i Zenica 16; Bijeljina 19; Gradačac 20; Trebinje 22; Mostar 24 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 5hPa je veći od normalnog i raste.

Danas sunčano, u Bosni uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prije podne ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se, usljed vrućine i sparnog vremena, mogle djelimično pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je laganije se odjenuti, suzdržati se od pretjeranih aktivnosti poslije podne i prilikom boravka na otvorenom provoditi mjere zaštite od UV zračenja. U Hercegovini će, uz sunčanije vrijeme, opšta slika biti ljepša.

Ilidža - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Ilidža

Objavljena je prognoza za petak i oba dana vikenda:

U petak, 23.07.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U subotu, 24.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U nedjelju, 25.07.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 39°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije