Ponovo isto: Odgođen glavni pretres u predmetu protiv Milorada Dodika

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo isto: Odgođen glavni pretres u predmetu protiv Milorada Dodika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik sa sinom Igorom ispred Suda BiH

Glavni pretres u predmetu protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika odgođen je danas u Sudu Bosne i Hercegovine. Novo ročište zakazano je za 17. januar.
 
Dodikova odbrana tražila je izuzeće tužitelja Nedima Ćosića, Gordana Bosiljčić, Nives Kanevčev i Biljane Golijanin, jer sumnjaju u njihovom nepristrasan pristup.

Podsjetimo, u Sudu Bosne i Hercegovine trebao je biti održan glavni pretres na suđenju predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v. d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, v. d. direktora Službenog glasnika RS, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Dodik i Lukić krivično djelo počinili u periodu od 1. do 9. jula, svjesno, iako su znali da je visoki predstavnik donio odluku kojom se stavlja van snage Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je usvojila NSRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije