Pomoć za Zoranoviće sutra će se odnijeti pješke

Radiosarajevo.ba
Pomoć za Zoranoviće sutra će se odnijeti pješke

 

Tridesetak članova Kluba spasavalaca 2000 i danas je na terenu. Već su imali i jedan težak slučaj – pacijentu sa Ciglana (sarajevsko naselje, op. a.) kojem je bila potrebna dijaliza se stanje iskomplikovalo – ali oni su svoj dio uspješno završili, te je pacijent smješten u bolnicu gdje će ostati do daljnjeg, kazao je za portal Radio Sarajevo Pašaga Grbo, predsjednik sarajevskog Kluba spasavalaca 2000.

On nam otkriva da su u nešto više od 48 sati imali 11 ozbiljnih intervencija, a radili su na evakuacijama, prevozu pacijenata, dopunama lijekova, transportu majki sa maloljetnom djecom...

Danas je jedno terensko vozilo i na popravci, a, pored njega, Klub radi sa još jednim terenskim vozilom te sa dvoje motorne sanke.

Sutra će njihovi članovi, i to samo na skijama i na krpljama, ići u selo Zoranoviće (put prema Bjelašnici kako nam je rekao), kako bi zavejanom stanovništvu odnijeli pakete pomoći.

Grbo napominje da je u Sarajevu, u sklopu naredbe Federalne vlade o proglašenju stanja elementarne nepogode, formirana iFederalna služba za spasavanje s visina. Služba broji 18 članova koji rade u dvije smjene, po devet ljudi, inače članova Kluba spasavalaca 2000.

Portal Radio Sarajeva podsjeća da do onih do kojih hitna pomoć ne može doći u Sarajevu stiže Klub spasavalaca 2000. Svima kojima ta pomoć treba mogu pozvati Klub na broj telefona 061 911 911.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije