Pomoć vojske u gašenju požara

Radiosarajevo.ba
Pomoć vojske u gašenju požara


Proteklih dana 65 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bilo je angažirano na pomoći civilnim strukturama u gašenju požara na nekoliko lokacija u općinama Livno, Tomislavgrad i Konjic, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U tom periodu su vojni helikopteri tipa Mi-8 u pet navrata tokom 16 sati leta izbacili 206.000 litara vode na terene zahvaćene požarom.

Pomoć je pružena i u materijalno-tehničkim sredstavima vojske - jednom cisternom za gašenje požara i s dva vozila DAF za prijevoz ljudstva.

Svi planirani zadaci su realizirani te u skladu s procedurama, svi zahtjevi civilnih struktura prihvaćeni, navedeno je u saopćenju.

Gašenje požara u Kuti kod Mostara

U gašenju požara u mjestu Kuti kod Mostara, koji gori već nekoliko dana i danas sudjeluje helikopeter OS BiH, kazao je u izjavi za Fenu zapovjednik Vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić, dodavši kako za sada nema opasnosti da se požar proširi prema kućama.

Trenutno se pokušava spriječiti njegovo širenje prema mjestima gdje može napraviti veću materijalnu štetu, istaknuo je Jurić.

Po njegovim riječima, na području Mostara se svakog dana događaju novi požari, a od početka mjeseca kolovoza do danas na tom je području zabilježeno 96 požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije