Položen kamen temeljac za najveći turistički grad u BiH i Europi

Jasmin Mržljak, Faruk Zametica
Položen kamen temeljac za najveći turistički grad u BiH i Europi
U prisustvu velikog broja gostiju i zvanica na području Prečkog Polja u općini Trnovo položen je kamen temeljac za najveći turistički grad u Bosni i Herecegovini i Evropi, Buroj Ozone City.

Ovu investiciju, vrijednu 4,5 milijarde KM, realizirati će Buroj International Group.

Goste su pozdravili Bruno Bojič, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koji je izrazio nadu da će domaće kompanije uspješno realizovati ovaj značajan projekat.

Isto je poželio i Ibro Berilo, načelnik općine Trnovo  te Ismail Ahmed predsjednik Buroj International Group.

Prisutnim se obratio i Stipe Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, koji je istakao da je lično upoznao Ismail Ahmeda i da je siguran da je dobro procijenio investiciju u BiH.

"Napravio je dobar odabir. Često dolazim u BiH, mogu reći da ovo je najgostoljubljiviji narod. Nadam se da će svi stanovnici imati koristi od ove investicije, a BiH biti prepoznata u svijetu po Buroj Ozone Cityju", rekao je Mesić.

Gospodinu Ahmedu obratio se i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić, te istakao zahvalnost što je pored svih destinacija u svijetu odabrao baš ovu u BiH, tim značajniju što dolazi u trenutku kada se svijet još oporavlja od ekonomske krize.

Kamen temeljac za Buroj Ozone City otkrili su Ahmed Ismail, Asim Sarajlić, Ibro Berilo, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić i predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić. 

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije