Poljoprivrednici traže hitnu isplatu poticaja

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici traže hitnu isplatu poticaja

Povodom isplate poticaja za 2012/2013. godinu, izvoza i uvoza proizvoda u BiH te trenutnog agrarnog stanja, Savez poljoprivrednih udruženja FBiH danas je u Sarajevu održao pres konferenciju na kojoj su ponovili svoje zahtjeve. 

Od Vlade FBiH i ostalih nadležnih institucija traže hitnu isplatu poticaja i poštivanje Zakona o prioritetu proračuna budžeta. 

Avdo Muslimović, predsjednik ovog saveza, pozdravio je nedavno potpisan Protokol o izvozu bh. mliječnih proizvoda u Evropsku uniju te istakao da se nada da će se uskoro stvoriti uvjeti i za izvoz ostalih proizvoda animalnog porijekla. 

"Odnos uvoza i izvoza u našu zemlju mora se što prije regulirati i da, u najmanju ruku, bude ravnopravan. U suprotnom ćemo učiniti sve, pa i po cijenu blokada, da to spriječimo. Pozivamo poljoprivrednike da odustanu od građanske neposlušnosti i da kupuju domaće proizvode", rekao je Muslimović, javlja Avaz.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije