Poljoprivrednici najavili protest ispred Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici najavili protest ispred Vlade FBiH

Avdo Muslimović
, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je danas agenciji Fena da ćepoljoprivrednici sutra, 22. novembra, ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu započeti protest upozorenja u 10 sati.
Muslimović je, također, naglasio da bi poljoprivrednici mogli pristati na 78 miliona KM, gdje su uračunata i sredstva za 'plavi dizel',  ukoliko bi se u 2013. isplatio dug za poticaje iz 2010., 2011. i 2012. godine, a to, kako kaže, iznosi desetine miliona maraka

On je kazao da tokom susreta sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem u utorak poslijepodne nije postignut dogovor oko izdvajanja za poljoprivredu u 2013. godini. 

"Premijer nije htio da čuje za naš prijedlog da to bude 188 miliona KM , kao ni za prijedlog koji je ranije spominjao ministar Ivanković lijanović, a to je 120 miliona KM. Premijer je rekao da samo dolazi u obzir 68 miliona i da se tome još može dodati 10 miliona za 'plavi dizel'", kazao je Muslimović. 

On je rekao da poljoprivrednici traže da se sa sutrašnje sjednice Vlade FBiH povuče nacrt budžeta FBiH za 2013, dok ne bude održan sastanak delegacije poljoprivrednih udruženja u FBiH s premijerom, predstavnicima federalnih ministarstava finansija i poljoprivrede te ljudima iz struke i razmotri o izdvajanjima za poljoprivredu u 2013, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije