Poljoprivrednici najavili blokadu puteva i granica

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici najavili blokadu puteva i granica

Koordinator Udruženja poljoprivrednika u BiH i predsjednik Udruženja poljoprivednika Kantona Sarajevo Nedžad Bićo najavio je radikalnije mjere poljoprivrednika koje će trajati do ispunjena zahtjeva koji se odnose na isplatu poticaja.

"Od sutra će bitinenajavljenih blokada glavnih saobraćajnica i granica", kazao je Bićo danas na konferenciji za medije u Sarajevu, najavljujući nove proteste pred Vladom FBiH. 

On je potvrdio da je predsjednik Udruženje poljoprivrednika u BiH Miro Pejić, nakon današnjih protesta ispred zgrade Vlade FBiH, priveden u policiju, te uputio molbu da ga oslobode.

Potpredsjednik kantonalnog udruženje poljoprivrednih proizvođača Tuzlanskog kantona Mevludin Ikanović kazao je da poljoprivrednici samo traže ono što im pripada po zakonu, te da su kantonalna udruženja poljoprivrednika spremna poduzeti radikalnije mjere.

Sa ulaskom Hrvatske u Evropsku unije, po njegovim riječima, situacija u poljoprivrednom sektoru se usložnjava, posebno u proizvodnji mesa i mlijeka jer nema izvoza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije