Poljoprivrednici danas blokiraju granicu

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici danas blokiraju granicu

Zbog neriješenih problema u poljoprivredi oba bh. entiteta, članovi Udruženja poljoprivrednih proizvođača-stočara Republike Srpske i Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas su se odlučili na blokadu graničnih prijelaza na području naše zemlje.

Ratari navode da je ovo njihov znak upozorenja vlastima

Od 10 do 11 sati članovi Udruženja poljoprivrednika-stočara RS-a blokirat će, kako su naveli, sve granične prijelaze u RS-u, dok je Udruženje poljoprivrednika u FBiH najavilo blokadu svih graničnih prijelaza u Federaciji BiH od 12 do 14 sati, a na GP Brod, Orašje i Šamac od 12 do 15

"Neriješeni problemi odnose se na neprovođenje ugovora o slobodnoj trgovini, dobijanje izvoznih brojeva i plavi dizel", potvrdio je predsjednik udruženja iz RS-a Vladimir Usorac.

Precizirao je da će centralni skup biti održan na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije