Poljoprivrednici: Blokirat ćemo zgradu Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici: Blokirat ćemo zgradu Vlade FBiH

Predstavnici Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH održali su u srijedu u Bihaću s predstavnicima vlasti i drugih institucija u FBiH sastanak na kojem je bilo riječi o katastrofalnoj situaciji u poljoprivredi na području Federacije BiH te o mjerama i aktivnostima za naredno razdoblje. 
Na tematskoj sjednici, poljoprivrednici traže o hitnoj isplati premija za proizvodnju u proteklih osam mjeseci, o interventnom osiguranju novčanih sredstava u vidu subvencija za jesenju sjetvu primarnim proizvođačima, o elementarnim nepogodama koje su zadesile FBiH u ovoj godini, te o neprovođenju zaključaka sa sjednice Zastupničkog doma od 24. aprila ove godine

Tom prilikom zatražena je bezuvjetna ostavka federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića-Lijanovića, hitno sazivanje tematske sjednice Vlade FBiH, najkasnije do 21. septembra ove godine

 "Ukoliko Vlada Federacije BiH ne sazove tematsku sjednicu povodom naših zahtjeva, poljoprivrednici iz cijele Federacije BiH izvršit će blokadu zgrade federalne Vlade 4. oktobra ove godine  sa samo jednim zahtjevom, ostavka kompletne Vlade, i blokada će trajati sve do njihove ostavke", ističe se u priopćenju Koordinacije, prenijela je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije