Politika razdvojila braću, a skupština ih spojila - samo na različitim stranama

1
Radiosarajevo.ba
Politika razdvojila braću, a skupština ih spojila - samo na različitim stranama
Foto: RAS Srbija / Braća Vasić uskoro u skupštinskim klupama

U budućem sazivu Narodne skupštine RS javnost će po prvi put imati priliku da gleda raspravu između dvojice braće od kojih će jedan "braniti boje" vlasti, a drugi opozicije.

Riječ je o aktuelnom poslaniku i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Kostadinu Vasiću koji je u trku po još jedan poslanički mandat išao kao kadar Ujedinjene Srpske, a njegov brat, Dragomir Vasić kao kadar SDS.

Obojica su osvojila mandat i ovo će biti prvi put da ih zajedno gledamo u skupštinskim klupama, ali na različitim stranama.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Suad Arnautović: Možda poništimo izbore u RS-u

Suad Arnautović: Možda poništimo izbore u RS-u

Kako će to izgledati kada u skupštini koplja ukrste dvojica, braće javnost će imati priliku da gleda već nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine RS, piše Srpskainfo.

Sudeći po broju glasova koje su dobili, oba brata uživaju podjednake simpatije građana u svojoj izbornoj jedinici, mada im je Dragomir možda malo "draži" od Kostadina.

Dragomir je, naime, bio nosilac liste SDS u izbornoj jedinici 7 i osvojio je ukupno 3.803 glasa, dok je Kostadin kao nosilac liste US u istoj izbornoj jednici osvojio 3.578 glasova građana.

I Kostadin je, kao i njegov brat Dragomir, bio dugogodišnji funkcioner SDS, ali je tu stranku napustio nakon opštih izbora 2018. godine i priključio se US.

Dragomiru će ovo biti drugi mandat u NSRS. On je u skupštinskim klupama u NSRS sjedio u periodu od 2014.-2018. godine, za razliku od njegovog brata Kostadina koji je poslanik bio u nekoliko saziva.

Kostadin je poslanik SDS bio u periodu od 2006.-2010. godine. Na narednim izborima 2010. godine je obnavio mandat, a 2014. godine nije išao u trku za poslanika već je to učinio njegov brat Dragomir.

Sljedeći izborni ciklus, 2018. godine, braća su se opet “džentlmenski dogovorila” pa Dragomir nije išao u trku za mandat već je to učinio njegov brat Kostadin, koji se tako te godine vratio u skupštinske klupe i napustio SDS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije