Političarka iz Banovića o svojoj izjavi "Tog dana je Mevla rodila Mirsada"

0
Radiosarajevo.ba
Političarka iz Banovića o svojoj izjavi "Tog dana je Mevla rodila Mirsada"
Foto: N1 / Elzana Pirić

Elzina Pirić, trenutna predsjednica PDA danas je govorila o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, Mirsadu Kukiću koji se povukao sa čela ove stranke i budućim planovima.

Na pitanje šta danas misli o izjavi o Kukiću: "Tog dana je Mevla rodila Mirsada Kukića i nikada više"?, kazala je:

"Isto kao i tada. Kada novinari žele da nešto nedobronamjerno nešto spinuje, on to vrlo lako napravi. Ja sam tu izjavu kazala još na najmanje šest predizbornih skupova prije toga i niko to nije objavio. Dan pred izbore i izbornu šutnju je bila prijeka potreba da se to uradi. Prije gospodina Kukića u rudarskom gradu Banovićima, nijedan jedini Bošnjak nije radio ni na jednoj odgovornoj poziciji. U Banovićima je nastavni kadar bio prvenstveno iz Crne Gore, prvi koji je diplomirao u Beogradu i vratio nama nadu iz Banovića da mi možemo biti na nekim pozicijama je doktor Kukić. Nešto što je izvučeno iz konteksta nije dobronamjerno nažalost".

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

U razgovoru za N1 kazala je da je za nju bilo neprijatno iznenađenje kada je riječ o Mirsadu Kukiću i američkim sankcijama.

“Za mene je to bilo neprijatno iznenađenje, kao neko ko je učesnik u procesima u BiH proteklih 10-15 godina. Mislim da gospodin Kukić nije trebao se naći na ovoj listi, bar nekako je ružno da čovjeka koji je cijeli život dao za BiH stavite u grupu sa ljudima koji se smatraju razgraditeljima BiH. Šta je tu je, SAD i State Department su najveći prijatelji BiH i mi moramo nekada shvatiti i njihove reakcije, ali mogu vam reći da mi pripremamo pismo prema Američkoj ambasadi sa željom da nas prime jer smatramo da je prevelik utjecaj određenih ljudi".

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije