Političari pravoslavnim vjernicima čestitali Božić: 'Mir Božji, Hristos se rodi'

2
Radiosarajevo.ba
Političari pravoslavnim vjernicima čestitali Božić: 'Mir Božji, Hristos se rodi'
Radiosarajevo.ba / Paljenje badnjaka u Hramu sv. Petke na Sokocu

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti koji Božić slave po julijanskom kalendaru brojne osobe iz političkog života BiH uputili su srdačne čestitke. 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović uputio je božićnu čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH.

Sa svečanog prijema
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sa svečanog prijema

"Božićni blagdani nas iz godine u godinu podsjećaju na Božju blizinu, milosrđe, radost i spasenje. Božić je svetkovina Božje ljubavi za čovjeka, blagdan pomirenja i nade. Stoga neka nas i ovaj Božić iznova ispuni Božjom milošću kako bi, osnaženi vjerom i ljubavlju prema svakom čovjeku dobre volje, svi zajedno nastavili graditi zajedničku budućnost naše domovine BiH. U duhu ovih misli i uz želju da predstojeće presvete blagdanske dane proslavite u ozračju mira, radosti i obiteljskog zajedništva primite izraze moga osobitog poštovanja", navodi se, između ostalog, u
božićnoj čestitki.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Tradicionalnim Božićnim koncertom u NP Sarajevo 'Prosvjeta' obilježila 120 godina postojanja

Tradicionalnim Božićnim koncertom u NP Sarajevo 'Prosvjeta' obilježila 120 godina postojanja

Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto pozvala je sve ljude dobre volje da zajedničkim snagama 'gradimo bolju budućnost za sve naše narode i za svakog pojedinca na cijelom prostoru BiH'.

"Želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete blagdanske trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža obiteljsko i prijateljsko okruženje", navodi se. 

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija kazao je kako radost Božića nosi poruku mira, ljubavi i međusobnog poštovanja.

"Neka nas rođenje Hrista iznova podstakne da slijedimo njegov put i da se zauzimamo za čovjeka, za mir i za dobro, te za solidarnost i za bratstvo među ljudima. Uz tradicionalni pozdrav 'Mir Božji, Hristos se rodi' upućujem Vam iskrene želje da praznik rođenja Hrista provedete u dobrom zdravlju i radosti", navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović poželjela je vjernicima da predstojeće praznične dane provedu u miru, dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Melika Mahmutbegović
Foto: Fena: Melika Mahmutbegović

'Božićni praznici su prilika da sve nas podsjete da su međusobno uvažavanje i uzajamno poštovanje univerzalne vrijednosti na kojima se vjekovima gradila zajednička budućnost u Bosni i Hercegovini. Sretan Božić!'.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da je Božić nadahnuće za sve dobre ljude, praznik rađanja novog života i nade u bolje sutra.

"Praznični dani su prilika da, šireći ljubav i mir, pružimo ruku podrške onima koji su u potrebi, uz svakodnevno njegovanje dobrih međusobnih odnosa punih poštovanja i uvažavanja. Dragi sugrađani, želim vam svima da Badnji dan i najradosniji praznik Božić dočekate u dobrom zdravlju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Mir Božiji, Hristos se rodi!“, saopćeno je iz Predsjednuištva BiH. 

Željko Komšić
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Željko Komšić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije