Policijski sat u Kantonu Sarajevo večeras, ipak, od 23 sata

1
Radiosarajevo.ba
Policijski sat u Kantonu Sarajevo večeras, ipak, od 23 sata
FOTO: Screenshot / Edin Forto

U skladu sa odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine od danas je u Kantonu Sarajevo na snazi policijski sat od 23:00 do 5:00 sati.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo ranije je stavila van snage vlastite odluke o ograničenju kretanja za građane, te se primljenjuje isključivo mjera Vlade Federacije BiH.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i pomjeranju policijskog sata sa 21:00 na 23:00 sata, Vlada Kantona Sarajevo će na sutrašnjoj sjednici, između ostalog, odlučivati o radnom vremenu privrednih subjekata.

Podsjetimo, Sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS trebala je biti održana sutra, na kojoj bi se predložile nove higijensko-epidemilološke mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom i novim naredbama koje je usvojila Vlada FBiH, a koje se tiču pomjeranja zabrane kretanja sa 21 na 23 sata do 5 sati ujutro i okupljanje ne više od 30 osoba na otvorenom umjesto dosadašnjih 20.

Ranije mjere Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba usvojila 29. aprila sa primjenom od 3. do 10. maja, dok su zaključci u vezi odvijanja nastavnog procesa važeći do 7. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije