Policija USK-a uhapsila dvadeset lica

Radiosarajevo.ba
Policija USK-a uhapsila dvadeset lica

Više od dvadeset uhapšenih osoba, osumnjičenih za zloupotrebu droga, nedozvoljeno držanje oružja i druge oblike organiziranog kriminala, dosadašnji je rezultat velike policijske akcije, pokrenute jutros u nekoliko općina Unsko-sanskog kantona.

U akciji, kodnog naziva “Mak”, u kojoj su angažirane najelitnije snage Policije Unsko-sanskog kantona, pretreseno je nekoliko stambenih i drugih objekata, te zaplijenjena veća količina narkotika, oružja i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenim kriminalnim djelima.

"Radi se o akciji kojom želimo presjeći kanale droge, ilegalnog oružja, falsificiranih isprava, krađe automobila i niz drugih kriminalnih radnji. Akcija se provodi u skladu s naredbama sudova, u saradnji s Tužiteljstvom i u saradnji sa svim agencijama", izjavio je Marijan Šimić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a.

Nekolicina uhapšenih, i otprije poznata organima gonjenja, već je predana u nadležnost Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona, dok su policijske snage još na terenu. Ovo je jedna od najvećih policijskih akcija koje su proteklih godina provedene na području Unsko-sanskog kantona, a iz Policije poručuju da će o njenim konačnim efektima više detalja biti poznato sutra, po njenom okončanju.

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije