Policija u Krajini pojačala kontrolu oko kuće Aleševića nakon prijetnji sinu

Radiosarajevo.ba
Policija u Krajini pojačala kontrolu oko kuće Aleševića nakon prijetnji sinu
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nermin Alešević napustio Tužilaštvo BiH

Pripadnici policije u Unsko-sanskom kantonu, posebno u Velikoj Kladuši, su u pripravnosti, nakon što nam se javio sin Nermina Aleševića, koji je tvrdio da se osjeća nesigurnim nakon što je zaustavljen ispred porodične kuće. Mi smo poduzeli sve vjere koje su potrebne u ovom slučaju.

Nermin Alešević stigao u Tužilaštvo BiH

Alešević nakon dva i po sata napustio Tužilaštvo: Nemam komentara

To je za Radiosarajevo.ba kazao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, koji je podvukao da porodici nije ugrožena sigurnost nakon ovih prijetnji.

„Naša je procjena da nema detalja krivičnog djela, ali da ćemo svakako pratiti situaciju i pojačati sigurnost u dijelu oko kuće u kojoj živi Alešević“, dodao je Šiljdedić.

Podsjetimo, Alešević je biznismena koji je snimio davanje novca inspektoru SIPA-e za posredovanje kod predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u pravosudnom sporu, a njegov sin je zaustavljen pred porodičnom kućom u Velikoj Kladuši.

Nermin Alešević stigao pred Tužilaštvo - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Nermin Alešević stigao pred Tužilaštvo

"Aleševićev sin je prijavio je da ga je zaustavila nepoznata osoba i pitala za oca Nermina. Kad mu je odgovorio da nije kući i pitao ga zašto mu treba, ta osoba mu je odgovorila da to nije bitno i da će on (Nermin Alešević, op. a.) to znati kad bude trebao", kazao je Šiljdedić za Radiosarajevo.ba.

On nam je otkrio da je sin Aleševića dao opis lica s kojima je pričao i vozilo u kojem su otišli.

„Provjerit ćemo sve navode i kako sam rekao pojačatisigurnost oko kuće porodice“, dodao je Šiljdedić za naš portal. 

Sve o aferi "Potkivanje" možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije