Policija u Banjaluci još traga za pljačkašima pošte

Radiosarajevo.ba
Policija u Banjaluci još traga za pljačkašima pošte

Banjalučka policija traga za razbojnicima koji su u četvrtak ujutro opljačkali poslovnicu preduzeća Pošte Srpske u subotičkoj ulici u naselju Šargovac.

Banja Luka: Razbojnici ukrali novac od radnika pošte

Ukraden novac za penzije

Prema pisanju Dnevnog avaza, ispitano je više osoba kako bi se utvrdilo gdje su se nalazili u vrijeme kada su trojica razbojnika upala u poštu, zaprijetili radnicima automatskim puškama te odnijeli više desetina hiljada maraka namjenjenih za penzije. Prema dosadašnjim informacijama, policija još uvijek nikog nije osumnjičila za razbojništvo.

Analiza tragova iz Renault Megane-a, kojim su razbojnici pobjegli i ostavili ga u blizini restorana My Way, još uvijek nije završena i policija očekuje da će ovi tragovi ukazati na moguće počinioce. Automobil je ukraden prije dvadesetak dana, a iskorišten je za pljačku tek u četvrtak što govori da su lopovi odavno pripremali akciju. U prilog ovoj tvrdnji govori i činjenica da su znali kada u pošti ima najviše novca.

Pošta je opljačkana u četvrtak oko 7.45 sati kada su trojica maskiranih razbojnika u odijelima nalik na uniforme upali u poštu, naredili radnicima da legnu na pod i pokupili novac.

Sve se, prema riječima mještana, dogodilo u nekoliko trenutaka, a odmah je pozvana policija koja nije uspjela da pronađe počinioce.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije