Policija traga za osobama koje su zapalile zastavu

Radiosarajevo.ba
Policija traga za osobama koje su zapalile zastavu


Pripadnici policije u Banjoj Luci preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju i pronalasku osobe ili više njih koje su u petak zapalile zastavu Republike Hrvatske, za vrijeme javnog skupa organiziranog povodom fudbalske utakmice Hrvatska - Srbija, čiji je direktni prijenos bio putem video-bima na banjalučkom Trgu Krajine, javila je Fena.

Direktan prijenos fudbalskog meča Hrvatska - Srbija putem video-bima organizovao je list Press Republike Srpske, a cijeli događaj osigurale su jake snage policije.

Za počiniocem ili više njih se traga jer postoje osnovi sumnje da su tom radnjom izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Za vrijeme tog javnog skupa narušen je i javni red i mir tučom određenog broja navijača.

U saopćenju se dodaje da su policijski službenici preduzeli zakonom propisane radnje na uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije