Policija spriječila obračun Torcide i Bad Blue Boysa

Radiosarajevo.ba
Policija spriječila obračun Torcide i Bad Blue Boysa


Budući da su Hajduk i Dinamo igrali utakmice istog dana u krugu od nekoliko kilometara, čapljinska policija spremila se za moguće nerede onih ratobornijih iz dvije navijačke grupe, javlja Bljesak.info.

Upravo je policija spriječila potencijalni obračun Torcide i Dinamovih Bad Blue Boysa. Naime, u vrijeme dok je Dinamo igrao protiv Čapljine prema stadionu Bjelave uputila se grupa Torcidaša od oko tridesetak pripadnika koji su imali namjeru obračunati se s oko dvjestotinjak Dinamovih navijača na tribinama.

Ipak, njihov pohod policija je spriječila razbivši grupu. Prema saznanjima Bljeska.info, najveći dio huligana se razbježao, a neki su i privedeni.

Iz PU Čapljina potvrdili su da je oko 14 sati i 20 minuta autobus s igračima i stručnim štabom Dinama krenuo prema hrvatskoj granici uz pratnju policijskih vozila. U samoj Čapljini nije bilo nikakve materijalne štete, jer je policija navijačke grupe držala pod kontrolom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije