Policija RS građanima naplaćuje proteste

Radiosarajevo.ba
Policija RS građanima naplaćuje proteste

Ako nekog muka natjera da protestima traži prava u Banjoj Luci, onda taj mora i da plati. Naime, posljednji u nizu onih koji protestuju u Banjaluci - zaposleni u dnevnim novinama Fokus, na opšte zaprepaštenje dobili su račun. Za dva dana moraju da plate 120 maraka zato što se u parku Mladen Stojanović bore za svoje mukom zarađene plate.
Tačno je da oni koji štrajkuju moraju da plate i to deset maraka po glavi policajca

„Račun je stigao na adresu ‘Pres komerca’, mi para nemamo. Nelogično je i apsurdno da mi koji tražimo naše pare moramo platiti policiji da nas obezbjeđuje od nekoga ili da štiti Vladu od nas“, kaže Bobana Kostadinović, urednica u Fokusu, objavile suNezavisne.

Policija je u srijedu tokom okupljanja u parku bila prisutna. Jučer druga slika: policije nije bilo, iako je račun ispostavljen za dva dana. U policiji ne bježe od priznanja da proteste naplaćuju, a Centar javne bezbjednosti (CJB) to pravda novom odlukom:


(Foto: Banjaluka.com)

Popust na proteste

„U skladu sa odlukom o naplati učešća policijskih službenika na obezbjeđenju javnih skupova koju je donio MUP RS, organizator je obavezan uplatiti određeni iznos novca koji zavisi od broja angažovanih policijskih službenika na obezbjeđenju javnog skupa i vremena provedenog na objezbjeđenju. Novac se uplaćuje tako da jedan sat rada jednog policijskog službenika košta 10 KM.“

Također, što je za rubriku „Vjerovali ili ne“, radnici tvrde i da su čak dobili popust na proteste! Tako im je makar pojašnjeno.

„Dobili smo predračun za dva dana po tri sata i to 120 maraka. To je navodno neki popust zato što tražimo plate, nemamo para, po kom cjenovniku oni to rade ja zaista ne znam. Platiti sigurno nećemo“, ističe Kostadinovićeva.

Kako bilo, radnici „Fokusa“ ostaju u parku, objavile su Nezavisne.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije