Policija Republike Srpske napravila opsadno stanje u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Policija Republike Srpske napravila opsadno stanje u Banjoj Luci
Foto: Slobodan Vasković / Policija u Banjoj Luci

Policija Republike Srpske napravila je danas u Banjoj Luci opsadno stanje. Na ulicama je veliki broj pripadnika policije sa štitovima i oklopima, a na ulicama Banja Luke prema izvještajima koji dolaze iz Republike Srpske je više oklopnih transportera.

Podsjetimo, u Banjoj Luci danas će se održati okupljanje građana koji traže pravdu za Davida Dragičevića koji je ubijen krajem mjeseca marta u Banjoj Luci.

Opsadno stanje danas nije samo u Banjoj Luci, nego u čitavoj Republici Srpskoj, a građani širom manjeg bh. entiteta javljaju kako su postavljeni policijski punktovi na entitetskim linijama i oko Banja Luke, te kako je građanima zabranjeno da nastave put na skup autobusima.

"Javljaju nam se ljudi koji su krenuli prema Banjoj Luci da ih policija sprečava da dođu na skup 'Pravda za Davida'. Molim vas, slikajte i šaljite u grupu, da se vidi, da se zna", napisala je Davidova majka na grupi Pravda za Davida.

Banjalučki novinar Slobodan Vasković objavio je snimak iz Bosanskog Novog gdje se vide građani kojima je onemogućeno da nastave put autobusima prema Banjoj Luci. Vasković ističe kako je slična situacija i u Prijedoru.

Upravo je Vasković objavio na svom blogu fotografije Banja Luke danas na kojima se vidi da je u gradu na Vrbasu pravo opsadno stanje.

"Blokade su u Topoli, Čelincu, Lazarevu (Budžaku), kod tržnog centra "Bingo"... Uprkos tome narod je odlučan da dođe na Davidov Trg. Banjaluka je prepuna policije, a na ulicama su oklopna vozila, dok je 'specijala' i ostale interventne jedinice, stacionirana iza Narodne skupštine RS", napisao je Vasković na svom blogu. 

Davor Dragičević je istaknuo kako skup "Pravda za Davida" neće početi dok svi pripadnici grupe "Pravda za Davida" ne budu na trgu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije