Policija pretresla zgrade općine i policijske stanice

Radiosarajevo.ba
Policija pretresla zgrade općine i policijske stanice

 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretres prostorija u zgradi Općine i Policijskoj stanici u Gacku, te preuzeli određenu dokumentaciju koja se odnosi na 1992. godinu. 

Zamjenik načelnika Općine Gacko, Radojica Antunović potvrdio je novinarima da su pripadnici SIPA-e izvršili pregled svih kancelarija te da su ih fotografirali. 

Pretres su obavili i u prostorijama Mjesne zajednice u gatačkom naselju Fojnica, gdje se nalazi dio dokumentacije iz ratnog perioda. 

Ova akcija dovodi se u vezu s hapšenjem Gorana Lučića 17. novembra u zgradi Općine Gacko na osnovu sumnje Tužilaštva BiH da je odgovoran za ratne zločine na tom području. 

Međutim, Sud BiH je narednog dana odbio kao neosnovan prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora Lučiću uz obrazloženje da nije nađen osnov sumnje da je bio komandant Teritorijalne odbrane i Kriznog štaba u vremenu na koje se optužnica odnosi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije