Policija RS obavila razgovor sa imamom Amirom Mahićem

7
Radiosarajevo.ba
Policija RS obavila razgovor sa imamom Amirom Mahićem
Foto: Preporod / Amir-ef. Mahić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavili su danas, 7. februara, razgovor sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Kozarac, Amirom ef. Mahićem.

Razgovor se obavio u vezi sa spornim dijelovima hutbe koju je održao 27. januara, ali ne u prostorijama prijedorske policije kako je ranije najavljeno nego u Kozarcu.

Razgovor je obavljen u prisustvu advokata kojeg je angažovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice Mensura Karadže.

Amir ef. Mahić pozvan na saslušanje u PU Prijedor, evo za šta se sumnjiči

Amir ef. Mahić pozvan na saslušanje u PU Prijedor, evo za šta se sumnjiči

Podsjetimo da je reisul-ulema IZ, Husein ef. Kavazović u nedjelju, 6. februara, posjetio imama Mahića, te da je ovom prilikom kazao da je "imam vršio misiju i jasno priznao svoju pogrešku", piše Preporod.

"To nije uobičajeno u ovom društvu, čak ni u vjerskim zajednicama. Tim činom on je pokazao svoju dosljednost, kao što je i Islamska zajednica pokazala da se čvrsto pridržava principa koje je gradila i njegovala godinama. Od drugih također očekujemo da se pridržavaju principa koje javno promoviraju, i za koje kažu da se zalažu", kazao je reisul-ulema Kavazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije