Policija o "sankašima" s autoputa: To nećemo tolerisati, tražit ćemo maksimalnu kaznu

Radiosarajevo.ba
Policija o "sankašima" s autoputa: To nećemo tolerisati, tražit ćemo maksimalnu kaznu
Printscreen / Opasna avantura na autoputu A1

Nakon što je objavljen je snimak opasne avanture na kojem se vidi vožnja na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.  

Kako kažu, imajući u vidu činjenicu da je događaj koji se desio dana 25.01.2020.godine u prijepodnevnim satima, na dijelu autoputa A-1 Bačići – Butila, izazvao mnogobrojne negativne reakcije građana na društvenim mrežama i informativnim web-portalima u Kantonu Sarajevo, ali i direktnim upitima građana nadležnim u Upravi policije, javnost žele upoznati sa ovim događajem i poduzetim mjerama.

Ovo je snimak na osnovu kojeg su privedeni "sankaši" sa autoputa A1

"Utvrđeno je da su pomenutog dana tri vozila na autoputu A-1 usporavala i ometala normalno odvijanje saobraćaja na pomenutoj dionici autoputa, tako što je jedno vozilo vuklo sanke na kojima se nalazilo jedno lice, a iz prtljažnika istog vozila je drugo lice snimalo dešavanja na putu. Druga dva vozila su vožnjom iza vozila sa sankama, usporenim kretanjem ometala ostale učesnike u saobraćaju u normalnom kretanju vozilima auto-putem", navodi se u saopćenju. 

Kako dodaju, odmah po zaprimljenoj prijavi o događaju, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali i pronašli pomenuta vozila i lica, te ih pozvali u službene prostorije radi uzimanja izjava na navedene okolnosti.

"Policijski službenici nastavljaju rad na kompletiranju i dokumentovanju opisanog događaja, nakon čega će prema učesnicima biti poduzete zakonom predviđene mjere. Koristimo priliku da skrenemo pažnju svim učesnicima u saobraćaju da se ovakva ili slična ponašanja neće tolerisati, te da će Uprava policije od nadležnih zahtijevati izricanje maksimalnih zakonskih sankcija za ovakva neodgovorna ponašanja pojedinaca", zaključuje se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije