Policija istražuje seks-aferu između domara i učenice

Radiosarajevo.ba
Policija istražuje seks-aferu između domara i učenice
Tužilac za maloljetnike iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je upoznat s događajem u Centru srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru te ova institucija provodi istragu u ovom slučaju.

Naime, Josip Đ. (51), domar u Centru srednjih škola (CSŠ) "Ivo Andrić" u Prnjavoru, koji se našao u središtu ozbiljnog skandala, a prema kojem se, navodno, upustio u seksualnu avanturu sa šesnaestogodišnjom učenicom, pod lupom je i policije i tužilaštva.

Policijska uprave Banja Luka je zaprimila prijavu za dva krivična djela - polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanje djece za pornografiju.

"Pripadnici Policijske uprave Banja Luka u saradnji s nadležnim tužilaštvom provjerit će sve navode prijave s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, a o saznanjima je upoznat nadležni organ socijalnog staranja", kazali su iz Policijske uprave Banja Luka.

Potvrda da se istraga sprovodi stigla je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, odakle su kazali da je njihov tužilac za maloljetnike upoznat s događajem u Centru srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru.

"Tužilac za maloljetnike naložio je policajcima Policijske stanice Prnjavor da preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, te da izvrše provjere s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka još nije dostavljen izvještaj u vezi s tim događajem", kazali su iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Mirela Milijaš, direktor Centra srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru, kazala je za Nezavisne da je njihov radnik i dalje pod suspenzijom, do okončanja disciplinskog postupka. Ona je kazala da je domara policiji dopisom prijavila upravo škola.

"Djevojčica redovno ide u školu, s tim što je trenutno na raspustu. Nadam se da će ona u školu nastaviti dolaziti i u idućem polugodištu", rekla je Milijaš, dodajući da je i njima u interesu da se istraga okonča i utvrdi šta se tu dešavalo.

Domar je učenici, kako je objavljeno, navodno, dostavljao kontrolne testove, jer je bio zadužen za njihovo kopiranje u svojoj kancelariji, u kojoj su se njih dvoje uglavnom i sastajali.

Bivši momak te učenice izjavio je da mu je ta nekadašnja djevojka navodno priznala da je imala intimne odnose s domarom, a s kojim nismo uspjeli stupiti u kontakt.

"Putem telefona i Facebooka saznao sam da je, sem još veza, istovremeno održavala i intimnu vezu sa domarom Josipom. Priznala mi je da je s njim imala i intimne odnose, a on joj je, zauzvrat, davao kontrolne testove", rekao je bivši momak te djevojčice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije