Policija čuva advokata Duška Tomića zbog prijetnji

Radiosarajevo.ba
Policija čuva advokata Duška Tomića zbog prijetnji


Poznatom advokatu Dušku Tomiću, koji zastupa jednog od svjedoka i žrtava u slučaju bivšeg vladike Vasilija Kačavende, upućene su ozbiljne prijetnje, piše Dnevni avaz.

Zbog toga pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina osiguravaju njegovu kuću koja se nalazi u mjestu Međaši kod Bijeljine.

“Nazvao me sin koji živi u Bijeljini i kazao mi da je policija oko naše kuće i da pitaju gdje sam. Nazvao sam CJB Bijeljina i pitao šta se događa, jer nisam trenutno u tom gradu. Rekli su da mi čuvaju kuću iz sigurnosnih razloga i pitali me kada ću doći”, kazao je Tomić u izjavi za Avaz.

Prema njegovim riječima, zahvalio je policiji, ali mu nije jasno da tek sada, iako već 15 godina dobiva prijetnje, policija poduzima aktivnosti.

“Bolje ikad nego nikad. Dobro je da ubice neće realizovati svoj plan. Očigledno sam izjavama oko vladike Vasilija Kačavende uzbunio duhove pa me žele likvidirati. Nema šta drugo biti. Prijetnje su mi već ranije dolazile, kao i mom sinu, i javno sam poručio ubici Vojkanu Đurkoviću i Kačavendi da se smire. Ja sam njih već ranije tražio zbog prijetnji, a očigledno sada oni mene traže”, kazao je Tomić.

Kako Avaz saznaje iz izvora bliskih policiji RS, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) proslijedila je MUP-u RS dopis da je ugrožena sigurnost advokata Duška Tomića zbog poslova koje obavlja.

No, s obzirom na to da Tomić ne živi trenutno u toj kući, policija RS je redovno obilazi, ali nije pod 24-satnim nadzorom. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije