Poledica na cestama u višim planinskim predjelima

Radiosarajevo.ba
Poledica na cestama u višim planinskim predjelima

Jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraćaj odvija bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, a izdvajamo puteve na  području Bihaća, Goražda, Bugojna i Prijedora, kao  i dolinom rijeka Bosne i Drine. Na moguću poledicu upozoravamo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce : Sarajevo-Foča, Novi Travnik-Bugojno i Bihać-Bosanska Krupa. Ekipe putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jajce-Banja Luka  i Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije