Pokušaj ubistva u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u Sarajevu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U toku jučerašnjeg dana, došlo je do pokušaja ubistva u Sarajevu.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sinoć u 19:15 sati je obaviještena dežurna služba Pete policijske uprave da je na livadi pored korita rijeke Željeznice u ulici Mustafe Pintola, područje općine Ilidža, došlo do međusobne tuče afro-azijskog porijekla, najvjerovatnije migranata.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i na pomenutoj lokaciji zatekli jednu osobu, koje se legitimisala kao M. A., rođen 2001. godine, državljanin Pakistana.

On je imao povrede nanesene oštrim predmetom u predjelu lijeve strane grudi i leđa koje je, prema vlastitoj izjavi, zadobio od drugog muškarca, smještenom u Imigracionom centru u Blažuju.

Povrijeđenoj osobi je prvu pomoć ukazala ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, da bi potom bio prevezen na KUM UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

Na osnovu prikupljenih informacija policijski službenici su došli do saznanja da su povrede M. A. nanijele dvije osobe, također državljani Pakistana, smještena u Imigacionom centru u Blažuju.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (ubistvo u pokušaju).

Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije