Zbog teške sudbine dječaka (15) i curice (4) iz Teslića, pokrenuta humana akcija

Radiosarajevo.ba
Zbog teške sudbine dječaka (15) i curice (4) iz Teslića, pokrenuta humana akcija
Foto: Facebook / Tragedija zadesila porodicu Livnjak

Tragedija koja je 15. avgusta zadesila porodicu Livnjak iz Teslića, kada su majka Svjetlana (37) i starija kćerka Dragana (19) poginule u saobraćajnoj nesreći, a nekoliko dana kasnije od posljedica povreda preminuo i otac Zoran (45), potresla je čitav region i dijasporu.

Iza njih su ostali 15-godišnji sin Dragan i četverogodišnja kćerkica Sofija, koja je, na sreću, preživjela sudar, ali je očekuje duže liječenje i oporavak.

Od nesreće su brojni ljudi kontaktirali najbližu porodicu koju imaju ova djeca, te nudili pomoć.

Njihovi najbliži rođaci, koji ovih dana brinu o dječaku, te djevojčici koja je prebačena na liječenje u Srbiju, odlučili su zato da otvore bankovne račune na koje se može uplatiti novčana pomoć.

Podaci o računima dijele se na Facebooku.

"Račun smo otvorili na ime Goran Livnjak, koji je stric te djece i brat stradalog Zorana, a koji inače s porodicom živi u Modriči. On je ovih dana s Draganom. Dječak ima samo 15 godina, u svojoj je kući, tu će i ostati. Staraćemo se za njega, a pomoć da nastave život će im sigurno trebati i dobro doći", kazao je  Tihomir Livnjak, rođak i prvi komšija nastradale porodice, za Srpskainfo.

Dječak Dragan ima podršku familije, prijatelja i drugova iz škole, a Tihomir kaže da se i dobro drži, koliko to okolnosti i tuga dozvoljavaju. Brine za sestricu pred kojom je težak put, ali donekle ohrabrujuće vijesti stižu iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

"Posredno smo dobili vijesti iz bolnice da je djevojčica puno bolje, kao i da se planiraju operacije strukture lice. Ako bog da, ići će sve na bolje. Međutim, potrebno je duže liječenje. Kako nam je rekla doktorica, nije životno ugrožena, pri svijesti je, ali treba vremena da se posljedice traume smire", kaže Tihomir Livnjak.

Podsjetimo, teška saobraćajna nesreća u kojoj je nastradala ova porodica dogodila se 15. avgusta na magistralnom putu kod Teslića, kada se automobil marke audi zakucao u auto fijat, u kojem su bila četiri člana porodice Livnjak.

Nesreću je skrivio Goran Bijelac (20) koji je vozio audi.

Dobojsko tužilaštvo nakon saslušanja pustilo je na slobodu osumnjičenog, kojem je još ranije oduzeta vozačka dozvola zbog prebrze vožnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije