Pokrenut postupak protiv Barašina

Radiosarajevo.ba
Pokrenut postupak protiv Barašina

Ured disciplinskog tužioca (UDT) pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH pokrenuo je jučer disciplinski postupak protiv glavnog državnog tužioca Milorada Barašina te zatražio njegovu suspenziju do okončanja disciplinskog postupka.

Ovu informaciju potvrdio je za Dnevni avaz glavni disciplinski tužilac Arben Murtezić, ne želeći iznositi više detalja dok o pokrenutoj tužbi zvanično ne bude upoznat Barašin.

Prema navodima ovog lista protiv Barašina je pokrenut postupak zbog nedavno objavljenih televizijskih snimaka njegovih susreta sa Slobodanom Tešićem i Draganom Kapetinom, koji se dovode u vezi s velikim lancem krijumčarenja oružja iz BiH.

Ured disciplinskog tužioca na teret Barašinu stavlja disciplinske prekršaje "upuštanja u neprimjerene kontakte sa strankama u postupku i ponašanje koje dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristasnost i kredibilitet pravosuđa".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije