Pokazati razumijevanje za zaposlenike

Radiosarajevo.ba
Pokazati razumijevanje za zaposlenike
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike daje preporuku poslodavcima u FBiH da, u vremenu dok je na snazi Odluka o proglašenju prirodne i druge nesreće, iskažu razumijevanje za opravdanost odsustva s rada zaposlenika koji su objektivno spriječeni da dođu na posao, zbog nedostatka sigurnog prijevoza.

Isto razumijevanje očekuje se i u slučajevima gdje nisu osigurani adekvatni uvjeti za rad (električna energija i grijanje), te je preporučeno da proces rada organiziraju u skladu sa mogućnostima koje su uslovljene izvanrednim okolnostima, saopštilo je Ministarstvo i napomenulo:

“Poslodavci su dužni obezbijediti minimum procesa rada”.

U svim ostalim slučajevima potrebno je poštivati Odluku Vlade FBiH o proglašenju stanja prirodne nesreće u kojoj se navodi da se sve federalne institucije stave na raspolaganje Federalnom štabu Civilne zaštite. U istoj odluci stoji da nadležni kantonalni i općinski štabovi CZ također stave na raspolaganje sve resurse koji će se koristiti na ugroženim područjima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije