Pojačane mjere sigurnosti u SBK: Nagrada od 50.000 KM će ubrzati hvatanje Gačića

Radiosarajevo.ba
Pojačane mjere sigurnosti u SBK: Nagrada od 50.000 KM će ubrzati hvatanje Gačića
Foto: Bljesak.info / Edin Gačić

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u našem kantonu, u koordinaciji sa Federalnom upravom policije, poduzimaju mjere i radnje na pronalasku Edina Gačića, osumnjičenog za ubistvo Sauda Sultanića u Podorašcu i pripadnika FUP-a Mahira Begića u Suhodolu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

"Naši policijski službenici su uključeni u potragu. Posebno iz policijskih uprava Kreševo i Kiseljak, jer je to granično područje s Kantonom Sarajevo, teritorijom na kojoj su se desili u subotu navečer nemili događaji“, dodao je Hodžić za naš portal. 

Nastava u ovom kantonu su odvija redovno, a Hodžić je apelirao na građane da ukoliko posjeduju neku informaciju dojave je policiji i da se zajedničkim snagama pronađe osumnjičeni Gačić.

“Mislim da je nagrada od 50.000 KM koju je raspisala Vlada Kantona Sarajevo za svaku korisnu informaciju za hvatanje Gačića, dovoljan motiv svim građanima da budu kooperativni u pronalasku četverostrukog ubice”, naglasio je Hodžić za Radiosarajevo.ba, dodajući da će raspisivanje nagrade sigurno ubrzati hvatanje Gačića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije