Pojačana frekvencija vozila na ulazu i izlazu iz BiH

Fena
Pojačana frekvencija vozila na ulazu i izlazu iz BiH
Arhiv / Ilustracija
Nema dužih zastoja u saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini, vremenski uvjeti su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apelirali su na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Vozače teretnih vozila napomenuli su da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Podsjetili su da su u toku radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica - Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom.

Na autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog sanacionih radova, sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Buna - Tasovčići, M-17 Jablanica - Mostar, M-17 Nemila - Topčić Polje, M-18 Priboj - Simin Han i  M-4 Simin Han - Kalesija.

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac - Skender-Vakuf (u mjestu Ljubačevo), saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Doljani, a na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a su također apelirali na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije