Snijeg negdje donio zimsku idilu, negdje nervozu u saobraćaju

Radiosarajevo.ba
Snijeg negdje donio zimsku idilu, negdje nervozu u saobraćaju
FOTO: Teretnjaci.ba / Majevica prohodna,prošla grtalica

Prema najnovijem BIHAMK-ovom izvještaju o stanju na putevima, onome u 8.00 sati, ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

"Izdvajamo se putne pravce Semizovac-Olovo-Kladanj, Mokro-Rogatica, Trnovo-Dobro Polje, Prozor-Gornji Vakuf, Vlasenica–Han Pijesak-Sokolac i Turbe-Banja Luka, kao i puteve na području Livna, Kupresa, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča. Na putnom pravcu Livno-Šuica dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose", navodi se u izvještaju. 

Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Svoja iskustava  sa cesta s prvim ozbiljnijim snijegom ove sezone  na društvenim mrežama podijelili su mnogi vozači, a u fotogaleriji pogledajte i šta su zabolježile live kamere Moje TV širom BiH.

Dok je u jednim dijelovima države, pogotovo na planinamna, snijeg donio idiličnu atmosferu, u drugim je, posebno vozačima, donio probleme i gužve u saobraćaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije