Pogledajte skup podrške za Fuada Kasumovića, govorio i Radončić

4
Pogledajte skup podrške za Fuada Kasumovića, govorio i Radončić
PrtScr / Sa skupa podrške u Zenici

Na platou ispred Gradske uprave Grada Zenica danas je održan skup podrške gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

Protest je održan zbog hapšenja gradonačelnika Fuada Kasumovića zbog afere Zenicatrans.

Prisutnima se, kako je objavio Zenicablog, obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koji je poručio: "Što je više kleveta i laži, Fudo nam je miliji i draži".

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Na skupu su govorili i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić, šef Kluba vijećnika Zeničke inicijative Kenan Uzunović, vijećnik u GV Zenica Semir Huseinović i zastupnica u Skupštini ZDK Sanja Renić.

Kasumović je, podsjetimo, zajedno s još 11 svojih bivših i aktuelnih saradnika, uhapšen, a nakon što se službenicima SIPA-e predao u prisustvu svog advokata.

SIPA-je, prethodno, pretresla i njegovu kuću te prostorije Gradske uprave Grada Zenica, gdje ga nisu bili pronašli. Kasumovićevi advokati tvrdili su da je bio na službenom putu.

Po naredbi Tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, pretresi su provedeni na ukupno 11 lokacija u Zenici. U akciji kodnog naziva Zenicatrans, uhapšene su osobe koje tereti da su, navodno, počinili više krivičnih dijela na teret JKP Zenicatrans-prevoz putnika Zenica, koje je u međuvremenu otišlo u stečaj.

Tužilaštvo ZDK je zatražilo pritvor za šest osumnjičenih, te mjere zabrane za još četiri osobe uhapšene u akciji Zenicatrans.

U nastavku pogledajte video Zenicabloga s protesta:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije