Pogledajte ko je sve do sada čestitao Dan državnosti Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Pogledajte ko je sve do sada čestitao Dan državnosti Bosni i Hercegovini
Foto: Fena / Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine počele su pristizati iz brojnih europskih država.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković obavijestila je javnost preko Twittera da je državni praznik našoj državi do sada čestitala Njemačka, Švedska, Crna Gora, Turska, Poljska...

"Počele su pristizati prve čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Između ostalih, čestitku su Predsjedništvu, Vijeću ministara i Ministarstvu vanjskih poslova do sada uputili predsjednik Njemačke, predsjednik i premijer Crne Gore, predsjednici i šefovi diplomatije Turske i Poljske, ministri Belgije, Sjeverne Makedonije, Azerbejdžana...", napisala je Bisera Turković preko Twitter naloga.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Dan državnosti Bosne i Hercegovine ove godine obilježit će se i u Banjoj Luci. Potvrdio je to u ponedjeljak potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

"Pozivamo sve građane BiH, sve članove i simpatizere SDP BiH, intelektualce, akademike, predstavnike političkih stranka, svi u Banja Luku 25.11.2021. Ne postoji bitnije mesto u četvrtak za biti na njemu nego Banja Luka", kazao je Mijatović preko Facebook profila i dodao:

"Posebno pozivam rukovodstvo SDP-a. Naše poslanike, vijećnike, načelnike, gradonačelnike... Svi u Banja Luku da pokažemo snagu SDP-a i Bosne i Hercegovine. U četvrtak u Banjoj Luci pokazujemo snagu i Bosne i Hercegovine ali i SDP BiH! Bosna i Hercegovina, ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, ali i srpska i bošnjačka i hrvatska, zemlja svih nas! Živela Bosna i Hercegovina", rekao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije