Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima
Foto: Ambasada SAD / Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini objavila je na društvenoj mreži Facebook, fotografije i snimak zajedničke vježbe u kojoj su učestvovali pripadnici Nacionalne garde Marylanda i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
 
Kako je naglašeno, Oružane snage BiH i Nacionalna garda Marylanda sarađuju na poboljšanju vještina kroz kombinovanu obuku JTAC-a (Joint Terminal Attack Controller).

Njihovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Početkom ovog mjeseca, JTAC jedinica Oružanih snaga BiH, u partnerstvu s Nacionalnom gardom Marylanda, uspješno je završili svoju prvu vježbu s pravim streljivom.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Obuka JTAC jedinica poboljšava upotrebu avijacije za sigurnu i učinkovitu podršku kopnenim snagama tokom borbe, s fokusom na koordinaciju između zračnih misija i kopnenih operacija koje uključuju američke i partnerske snage. Ovaj događaj predstavlja prekretnicu u dugogodišnjoj saradnji dvije nacije, usmjerenoj na poboljšanje timskog rada i operativnih vještina.

"Ove vrste vježbi omogućuju nam razvoj odnosa s našim saveznicima, tako da možemo zajednički raditi tokom budućih operacija," rekla je brigadna generalica Amy Kremser, direktorica Združenog štaba Nacionalne garde Maryland.

Nacionalna garda Marylanda i Oružane snage Bosne i Hercegovine su partneri više od 20 godina kroz Program državnog partnerstva Biroa Nacionalne garde Ministarstva obrane", navodi se u objavi.

Početkom ovog mjeseca, JTAC jedinica Oružanih snaga BiH, u partnerstvu s Nacionalnom gardom Marylanda, uspješno je završili svoju prvu vježbu s pravim streljivom. Obuka JTAC jedinica poboljšava upotrebu avijacije za sigurnu i učinkovitu podršku kopnenim snagama tokom borbe, s fokusom na koordinaciju između zračnih misija i kopnenih operacija koje uključuju američke i partnerske snage. Ovaj događaj predstavlja prekretnicu u dugogodišnjoj saradnji dvije nacije, usmjerenoj na poboljšanje timskog rada i operativnih vještina. "Ove vrste vježbi omogućuju nam razvoj odnosa s našim saveznicima, tako da možemo zajednički raditi tokom budućih operacija," rekla je brigadna generalica Amy Kremser, direktorica Združenog štaba Nacionalne garde Maryland. Nacionalna garda Marylanda i Oružane snage Bosne i Hercegovine su partneri više od 20 godina kroz Program državnog partnerstva Biroa Nacionalne garde Ministarstva obrane. Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH/MoD&AF of BiH

Posted by United States Embassy to Bosnia and Herzegovina on Friday, April 26, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije