Rekonstrukcija tramvajske pruge: Pogledajte kako teku radovi na dionici Čengić Vila-Marijin Dvor

4
Radiosarajevo.ba
Rekonstrukcija tramvajske pruge: Pogledajte kako teku radovi na dionici Čengić Vila-Marijin Dvor
Foto: Vlada Kantona Sarajevo / Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, obišao je radove na tramvajskoj pruzi. Sa izvođačem i nadzorom radova razgovarao je o aktivnostima koje se realizuju na drugoj dionici rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora.

Različiti radovi se izvode u različitim dijelovima ove dionice, dužinom cijelom gradilišta.

Na dijelu od Čengić Vile do Dolac Malte završeni su radovi na iskopu i odvodnji, te se na ovom dijelu vrše ispitivanja za ugradnju geomembrane i tampona.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Od Dolac Malte prema Marijin Dvoru izvode se radovi na odvodnji, iskopu, uklanjanju šina i betonske ploče. Većina konzola i stubova kontaktne mreže je zamijenjena na cijeloj dionici.

Podsjećamo, rok za završetak radova na projektu rekonstrukcije tramvajske pruge je kraj augusta ove godine. Projekat se realizuje nakon više od 60 godina.

"I izvođač i nadzor radova imaju mnogo iskustva sa prethodne dionice koja su prenijeli na ovu dionicu. Mnogo posla je urađeno, čeka nas još radova, kako bismo, konačno, nakon toliko godina, imali novu tramvajsku prugu, onakvu kakvu zaslužuje svaki građanin našeg kantona", izjavio je ministar Šteta.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta
Foto: Vlada Kantona Sarajevo: Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije