Pogledajte kako je rasla imovina Milorada Dodika: Od stana u Laktašima, do vile u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je rasla imovina Milorada Dodika: Od stana u Laktašima, do vile u Beogradu

Milorad Dodik nedavno se crvenio pričajući o krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnio Mladen Bosić zbog kredita za kupovinu vile u Beogradu pojašnjavajući da se u cijeloj priči forsira nečija krivica premda je sve obavljeno prema zakonima.

Šta su radili prije politike: Čime su se bavili Dodik, Radončić, Raguž, Izetbegović... 

"Sve je veoma transparentno i zakonski urađeno. Uzmete kredit, nabavite nekretninu, a onda je upišete u imovinski karton", rekao je prvi čovjek bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

A priče o porijeklu imovine domaćih političara uvijek su interesante. Premda zarađuje mnogo više od ''običnih'' onih od čijih glasova žive, vrijednosti imovine kojom raspolažu često su ''van granica zdravog razuma''.

Dodik je jedan od onih koji su najčešće na meti - bilo opozicije u entitetu kojim vlada, bilo struktura u Sarajevu koji u lideru SNSD-a vide najveću prijetnju miru i stabilnosti u državi.

Sam Dodik već godinama balansira između pozicija koje mu u datom trenutku više odgovaraju. Bio je premijer entiteta Republika Srpska, a trenutno je predsjednik, također ovog entiteta. Za člana državnog Predsjedništva, nikada se nije kandidirao.

Neki kažu da je apsolutni vladar političke scene ovog dijela države.

U infografici portala Radiosarajevo.ba podsjetite se na ono što o Dodiku znate, ali i saznajte niz detalja koji su dosad, manje-više, bili nepoznati. Pogledajte i kako je rasla vrijednost imovine koju je prijavljivao u svojim imovinskim kartonima od 2002. godine.


Za pregled infografike kliknuti na sliku ili 
ovaj link.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije