Pogledajte kako je Dodik pozvao europarlamentarce na proslavu neustavnog dana RS

11
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Dodik pozvao europarlamentarce na proslavu neustavnog dana RS
Foto: Facebook / Svjestan, valjda, i on svojih kapaciteta

"Kako je Dodik iskoristio poziciju člana Predsjedništva i u ime države Bosne i Hercegovine pozvao francuske europarlamentarce na obilježavanje neustavnog dana RS, ali i moli za pomoć oko novih dešavanja u BiH i Balkanu. Međutim, jako interesantna činjenica je što je i sam svjestan svojih kapaciteta i RS, kada je stavio državni logo iznad svog imena."

Napisao je ovo danas na Facebooku Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, objavivši i faksimil spomenutog poziva.

Iznad Dodikove porukice - grb države, ali i ime Bosne i Hercegovine...

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Inače, u pisamcetu je vožd Milorad Dodik, inače šef SNSD-a, ali i član Predsjedništva BiH, napisao:

"Čast mi je pozvati Vas da uzmete učešće u obilježavanju nacionalnog praznika 8 i 9. januara u Banjaluci. Biće to prilika također da razgovaramo o situaciji u BiH i na Zapadnom Balkanu. Molim Vas da prenesete izraze dubokog poštovanja gospođi Porquet”.

Podsjećanja radi, francuski zastupnici u Evropskom parlamentu prisustvovat će obilježavanju neustavnog, tzv. dana RS koji u bosanskohercegovačkom entitetu uporno obilježavaju 9. januara.

U Banja Luku su doputovali Thierri Mariani i Herve Juvin.

"S Herve Jurvinom i Andreom Kotarcem stigao sam u Banja Luku, glavni grad Republike Srpske. Lično pozvani od predsjednika Milorada Dodika, sudjelovat ćemo na svećanosti povodom tridesete godišnjice RS-a", objavio je na Twitteru Thierri Mariani, zastupnik u EU Parlamentu koji je član desničarske Marin Le Pen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije