Pogledajte gužve za vakcinaciju u gradu na granici BiH i Hrvatske

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte gužve za vakcinaciju u gradu na granici BiH i Hrvatske
Foto: BHRT / Vakcinacija u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Vakcinacija državljana Hrvatske, ali i onih koji nemaju državljanstvo, počela je u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, ispred koje su zabilježene velike gužve javlja BHRT.

U organizaciji Doma zdravlja Metković i Županijskog zavoda za javno zdravstvo ispostava Metković danas se na punktu za masovnu vakcinaciju za sve državljane Republike Hrvatske i druge osoba bez statusa osigurane osobe u Republici Hrvatskoj, organizira vakcinacija.

Vakcinisati se, kako piše Večernji list, mogu svi državljane Republike Hrvatske koji nemaju status osigurane osobe prema zakonima kojima se uređuje obavezno zdravstveno osiguranje i zdravstvena zaštita stranaca u Republici Hrvatskoj , te svi državljani Republike Hrvatske izvan RH koji se zateknu na teritoriju RH, te sve osobe koji imaju strano državljanstvo a zateknu se na teritoriju RH.

Vakcinacija u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću - undefined

Foto: BHRT: Vakcinacija u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Vakcinacija je organizirana u Gradskoj sportskoj dvorani, a počela je jučer u 16.00 sati i trajala je do 20.00, sa mogućnošću produženja u slučaju da je potreba veća i da vakcina bude dovoljno.

Vakcinacija će se obaviti sa različitim vakcinama i to u određenim vremenskim periodima: AstraZeneca, Johson&Johnson, Pfizer BionTech.

Vakcinaciju provodi pet timova uz dodatni nadzor gradskih redara, policije, crvenog križa, sanitetskog prijevoza i granične policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije