Pogledajte dolazak Fikreta Abdića na radno mjesto

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Fikreta Abdića na radno mjesto
FOTO: Screenshot / Fikret Abdić

Načelnik Općine Velika Kladuša Fikret Abdić jutros se vratio na svoje radno mjesto.

Video dolaska je objavila Laburistička stranka na društvenim mrežama.

On je ujedno i kandidat na predstojećim lokalnim izborima.

"Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo pritvor Fikretu Abdiću 21.10.2020. zbog nepostojanja krivičnog djela, a ne zbog učestvovanja u predizbornoj kampanji! Zahtjevi branitelja i Laburističke stranke za puštanje na slobodu zbog izborne kampanje Sud u Bihaću je ODBIO! CIK i dalje bez odgovora?!", napisali su ispod videa.

Podsjetimo, advokati Abdića su podnijeli zahtjev Kantonalnom sudu u Bihaću da mu se omogući učestvovanje u predizbornoj kampanji.

Hapšenje zbog korupcije

Nakon hapšenja u Velikoj Kladuši u junu ove godine, Abdić i njegov zamjenik Sulejman Silić proveli su mjesec dana u pritvoru, nakon čega je Silić, uz određene mjere zabrane, pušten na slobodu, dok je Abdiću pritvor produžen.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Abdića po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona zbog sumnje za krivična djela korupcija i zloupotreba službenog položaja te povreda ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije