Poginuo vozač u nesreći kraj Binježeva

Radiosarajevo.ba
Poginuo vozač u nesreći kraj Binježeva

 

Na dijelu magistralnog puta M-17 Sarajevo-Mostar, u mjestu Binježevo, općina Hadžići, u petak  u 21.10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda. 

Došlo je do skretanja van kolovoza u lijevu stranu i udara u reklamne panoe, metalnu kapiju i kameni zid dvorišta kućnog broja 158. ulice Binježevo, putničkog vozila marke "vw-golf ", registarskog broja M71-E-820, kojim je upravljao vozač P. H. (1960) iz Sarajeva. 

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnji poslova Kantona Sarajevo, u ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta je preminuo vozač P. H. čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć  Sarajevo. 

ZBOG RAZBOJNIŠTVA UHAPŠENE TRI OSOBE 

Policijski službenici PS Stari Grad su u petak u 01.50 sati u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad, uhapsili  K.N. (1989), U.S. (1988) i A.V. (1992), svi iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili razbojništvo. 

Naime, isti se sumnjiče da su istoga dana oko 01.20 sati u ulici Maršala Tita bb, u blizini Velikog parka, uz prijetnju nožem izvršili razbojništvo nad K.D. i maloljetnim D.A. iz Sarajeva, otuđivši im dva mobitela. 

Prilikom pretresa kod uhapšenih su pronađeni ukradeni mobiteli, kao i nož s preklopnim sječivom koji su koristili prilikom izvršenja krivičnog djela. 

UHAPŠEN M.A ZBOG DROGE 

Policijski službenici Druge PU su u petak u 00.05 sati uhapsili M. A. ( 1977) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Uhapšeni je istog dana u 19.50 sati otpušten iz službenih prostorija. 

UHAPŠEN S.E. ZBOG DROGE 

Policijski službenici Prve PU su u petak u 10.25 sati uhapsili S.E. ( 1981), iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga Uhapšeni je istoga dana u 11.45 sati otpušten iz službenih prostorija. 

NA OSNOVU POTRAGE MUP-a UHAPŠEN N.A. ZBOG DVA KRIVIČNA DJELA 

Policijski službenici Četvrte PU su u petak u 10.45 sati uhapsili N. A. (1988) iz Sarajeva, na osnovu akta MUP-a od 10.09.2013. godine, zbog dva krivična djela, nasilničko ponašanje i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. 

UHAPŠENI ZBOG RANIJIH KRIVIČNIH DJELA RAZBOJNIŠTVA 

Policijski službenici Druge PU su u petak u 12.15 sati uhapsili P. E. (1989) i T. S. (1994), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su u ranijem periodu počinili razbojništvo. 

Uhapšena je i ženska osoba O. M. (1995) iz llijaša, zbog sumnje da im je pomagala . 

UHAPŠEN A.S. NA OSNOVU AKTA OPĆINSKOG SUDA 

Policijski službenici Treće PU su u petak u 19.30 sati uhapsili A. S. (1977) iz Sarajeva, na osnovu akta Općinskog suda u Sarajevu od 04.09.2013. godine. 

UHAPŠENE DVIJE OSOBE ZBOG TEŠKE KRAĐE 

Policijski službenici Druge PU u petak u 21.30 sati uhapsili su H. N. (1959) i H. A. (1978) obojica iz Goražda, zbog sumnje da su počinili tešku krađu. 

SAOBRAĆAJNA POLICIJA URUČILA 470 PREKRŠAJNIH NALOGA 

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 470 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 24 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe bez položenog vozačkog ispita, osam osoba koje su upravljale motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 11 vozila koja  nisu bila registrovana, saopćio je Odsjek za odnose sa javnošću MUPKS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije