"Podzemna garaža u Starom Gradu nije bila dio sporazuma Četvorke"

3
Radiosarajevo.ba
"Podzemna garaža u Starom Gradu nije bila dio sporazuma Četvorke"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ibrahim Hadžibajrić

Načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, gostujući u programu na TVSA, rekao je da je sporazum četiri stranke sadržavao i izgradnju podzemnog, dvoetažnog parkinga na Trgu Oslobođenja/Alija Izetbegović.

Ove navode su negirali u Našoj stranci.

Sporazum Četvorke je u cijelosti dostupan javnosti i u njemu se nigdje ne spominje gradnja parkinga na Trgu Oslobođenja/Alija Izetbegović, poručuju iz NS-a.

“Pominje se uopšteno gradnja novih i unapređenje postojećih parkinga. Međutim potpisano je da svaka nova gradnja mora biti u skladu s postojećim propisima, a sporazum također propisuje i brigu za kvalitetnu životnu sredinu, okoliš te podizanje svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije. Izgradnja podzemne garaže u Starom Gradu je u suprotnosti sa svim navedenim. Da je bila dio sporazuma Četvorke, vijećnici NS-a bi je podržali, a ne glasali protiv nje kao protiv urbicidnog projekta. I ne samo da su glasali protiv, nego su i podnijeli inicijativu za stavljanje van snage spornih odluka.

Umjesto što nas naziva politikantima i manipulatorima neka uputi javnost na dokument Četvorke da sama prosudi koga se ustvari može nazivati takvim”, zaključeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije