Pisma podrške za Sebiju Izetbegović: 'Optužba je uvredljiva'

Radiosarajevo.ba
Pisma podrške za Sebiju Izetbegović: 'Optužba je uvredljiva'
Arhiv / Sebija Izetbegović
Direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS), prof. dr. Sebiju Izetbegović, podržali su jučer pismom podrške.

Naime, Komora diplomiranih inžinjera medicinske radiologije u Federaciji BiH i Komora zdravstvenih tehničara svih profila KS jučer su uputili pismo Vladi FBiH, Vladi KS, Ministarstvima zdravstva FBiH i KS, a u kojem, između ostalog, kažu da se „neadekvatnim zbrinjavanjem redovnih i urgentnih bolesnika u KS neposredno ugrožava život i zdravlje pacijenata".

"Smatramo da su dolaskom prof. dr. Sebije Izetbegović na čelo UKCS-a konačno izdiferencirane radiološke usluge primarnog, sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite te se za razliku od dosadašnje prakse inžinjeri medicinske radiologije, koji učestvuju u radiološkim timovima tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, napokon mogu fokusirati na usavršavanje i predan rad kod najkompliciranijih procedura koje taj nivo zdravstvene zaštite zahtijeva", navodi se u pismu podrške.

podrska_sebija.jpg - Podrška za Sebiju Izetbegović:
podrska_sebija2.jpg - Podrška za Sebiju Izetbegović:

Naglasili su da je broj radioloških i radioterapijskih usluga na UKCS-u veći u odnosu na druge kliničke centre u BiH. Također, u UKCS-u se 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, rade najkompliciranije i najsofisticiranije dijagnostičko-terapijske procedure.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije