Podrška Lutrije BiH aktivnostima Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka"

0
Radiosarajevo.ba
Podrška Lutrije BiH aktivnostima Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka"
Foto: Lutrija BiH / Podrška Lutrije BiH udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka"

Svjesni smo da su ovo teška vremena za cijelo bh društvo, a posebno za ugrožene kategorije. Jedna od tih kategorija jesu i djeca oboljela od raka.

Podrška tokom intenzivnog liječenja, ali i nakon njega ključna je za njihov oporavak. Potrebno je mnogo brige i pomoći kako bi djeca, pa i cijele porodice, prošle kroz težak period.

Sreća je kada oboljela djeca i njihove porodice imaju nekoga pored sebe ko će im olakšati sve one teške dane, ali biti uz njih i u lijepim danima. Sreća je što je bh.društvo humano i spremno uvijek stati uz one koji su u nevolji.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Tako je i Lutrija BiH, koja u ovom mjesecu obilježava 70 godina kontinuiranog poslovanja, stala uz Udruženje Srce za djecu u ovim teškim vremenima, odlučno i s namjerom da pomognu da se održe svi oni dobri projekti i aktivnosti koji neizmjerno znače u procesu liječenja djece oboljele od raka.

U znak zahvalnosti, danas smo posjetili ovu kompaniju, te na njen 70. rođendan uručili tortu i zahvalili se na dosadašnjoj podršci Udruženju Srce za djecu.

"Ovo je vrijeme kada su nama i našim malim herojima potrebni naši prijatelji. Ovo je vrijeme kada se testira ljudskost. Stoga smo zahvalni Lutriji BiH što su uz nas već duži niz godina, što su prepoznali našu borbu, vrijednost i važnost naših projekata i aktivnosti, posebno u ovim turbulentnim i izazovnim vremenima. Mi ćemo naravno nastaviti da pomažemo djeci i porodicama te da im, zahvaljujući ovakvim dokazanim prijateljima, olakšamo što više njihovu borbu", rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

"Iskreno se nadam da ćemo slične datume i dalje proslavljati zajedno i da ćemo biti uspješni i jedni i drugi. Ono što radi udruženje nama mnogo znači i cijenimo napore cijelog tima koji godinama čini dodatne napore kako bi se djeci obezbjedio što ugodniji ambijent i kako bi mogli da se na najbolji mogući način izbore sa svojim oboljenjima. Ono što bih posebno želio da istaknem jeste da je Lutrija BiH bila uz udruženje dugi niz godina i da ćemo u budućnosti ostati uz njih. Otvoriti ćemo još neke aktivnosti i ideje koje ćemo nastojati realizirati u budućnosti, mi ćemo učestvovati i u izgradnji nove kuće koja je u planovima udruženja i nadamo se da će to biti djelić onoga što mi kao kuća možemo učiniti za našu budućnost i budućnost naše djece." , izjavio je Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije