Podjela slatkiša i balona u susret ramazanu

Anadolija
Podjela slatkiša i balona u susret ramazanu
Podjelom slatkiša, balona i kratkih poruka aktivisti Info-servisa Medžlisa Islamske zajednice Mostar na prigodan način podsjetili prolaznike i građane Mostara na početak ramazanskog posta.

"Na ovaj način želimo da sa našim sugrađanima podijelimo radost dolaska najodabranijeg mjeseca u islamu, da vjernike podsjetimo na blagodati posta, a onim građanima koji neće postiti da uputimo poruke mira“kazala je Merima Isić jedna od aktivistkinja Info-serisa.

Info servis će tokom mjeseca ramazana realizirati niz značajnih kulturno-vjerskih i rekreativnih programa pa ovu priliku kosite da pozovu sve mlade da im se pridruže u planiranim događajima.

"Želja nam je da tokom mjeseca ramazana napravimo jedinstvenu i dostojanstvenu atmosferu. Planirali smo zajedničke iftare, posjete povratničkim mjestima i džematima, predavanja ugodna druženja“, dodala je Isić.

Radom Info servisa rukovodit će mladi mostarski imam Arnel ef. Demirović. Većinu programa realizirat će u ambijentu bivše Roznamedžijine medrese.

Kako nam je rekao ef. Demirović mladi će se u tom ambijentu, praktično, moći družiti od iftara do sehura, od kraja do početka posta budući da je Medžlis Islamske zajednice Mostar teravih namaz u Roznamedžijinoj džamiji prilagodio potrebama i sklonostima mladih.

Omladinski programi biće realizirani još i u Studentskom hotelu i Sjevernom logoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije