Podignuta optužnica protiv Nedima Bukvića: Pokušao pregaziti službenike SIPA-e

3
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv Nedima Bukvića: Pokušao pregaziti službenike SIPA-e
Foto: SIPA / Ilustracija

Podignuta je optužnica zbog napada na ovlaštene službene osobe Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u aktivnostima hapšenja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Bukvića, rođenog 1986. godine u Doboju, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se, dana 21.12.2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Кraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom 'Škoda', oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažovani na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela u okviru operativne akcije, sa zadatkom lišenja slobode navednog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela, pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela iz člana 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Кrivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije